19-08-05

Day 1: Leaving for the big adventure: Brussels-Airport-Madrid-Guatemalacity

Na een korte nacht, check ik mijn bagage nog eens en zet pa me af aan het station. Een ander reisgenootje is ook al present. Kort daarna verschijnen nog twee reisgenootjes en laden we alles over in hun auto. Doorheen het nog slapende Vlaanderen gaat het richting luchthaven.
Het is amper 5u30 als we er zijn. Het lijkt erop dat we de eersten zijn, maar kort daarna druppelen de anderen binnen. We herkennen elkaar nog van op de vertrekvergadering. Slechts twee onbekenden zijn er, naast de reisbegeleidster die op de laatste nipper werd vervangen.
Niettemin bleek de vervangster een aangename verschijning en uiteindelijk waren we blij dat zij onze heeft begeleid.

Inchecken verloopt zonder problemen. Weldra zitten in het vliegtuig naar Madrid. Daar blijkt onze vlucht naar Guatemalacity anderhalf uur vertraging te hebben. Tijd genoeg om nog iets naar binnen te slaan en een eerste kennismakingsgesprek te hebben met de mensen in wiens gezelschap ik 23 dagen lang zal vertoeven.
Rond 14u zet het vliegtuig zich dan toch in beweging. Helemaal samen zitten we niet, maar toch in elkaars buurt.
Het is een enorm lange vlucht van nog eens 11uur. Maar we doorstaan het. Lezen slapen, eten babbelen, rondlopen, pijnlijk zitvlak ontspannen, het lukt.

Het is warm, maar het regent op de luchthaven.
Compleet groggy wisselen we onze eerste dollars voor Quetzales. 1Q= 0.1 Euro.
Een chauffeur van het hotelletje te Antigua komt ons oppikken met een moderne mercedesbus. We maken al direct kennis met de Guatemalteekse stadsdrukte. De weg naar Antigua zit rond de stad propvol stinkende chickenbussen, roestige pickups, getunede wrakken en hier en daar ook moderne wagens, vooral de bekende aziatische merken in voor de europse markt zeldzame uitvoeringen. Eén voor één hebben ze compleet geblindeerde ramen. Niet enkel tegen de zon, zo bleek.

Iedereen ligt half in slaap terwijl de regen vanuit de pikzwarte nacht op de ruiten klettert.De natte geplaveide straten van Antigua in het duister en maken een troosteloze indruk. Ons hotel oogt gelukkig fris en gezellig. Tevreden ploffen we dan ook neer op ons bed en prepareren ons op het culinaire avontuur: een aziatische keuken, waar de sfeer er al meteen in vliegt.
Doodmoe kruipt iedereen vroeg in bed, we zijn immers al meer dan een etmaal wakker.

Photo: Antigua, early in the morning 11 august 2005, personel of a bank before their shift.

19:28 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (1) | Tags: guatemala, antigua |  Facebook |

Commentaren

The first Om op dit stukje te reageren.. Ik ga lekker alles lezen! Ziet er goed uit hoor!

Gepost door: Little Witch | 22-08-05

De commentaren zijn gesloten.