24-08-05

Day 10: saturday july 30, 2005 - Coban, las Grutas de Lanquín - Semuc Champey

Om 6u30 op. 7u ontbijt. Mijn neus bloedt een beetje.
We rijden naar de Grotten van Lanquin(las Grutas/Cuevas de Lanquín). Met zaklamp schuifelen we voorzichtig de modderige en glibberige grotten in die verlicht zijn met hier en daar een peertje; een occasionele vleermuis werpt dansende schaduwen op de vele stalagtieten en stalagmieten. Het is wel leuk, maar ik heb al ieder jaar dergelijke grotten bezocht. Ik begin een echte caveman te worden.

Daarna kunnen we rivertubing doen. Ik pas. Mijn irrationele afkeer voor natuurlijk zoet water speelt me weer de parten. Later heb ik er wel wat spijt van. Maar goed. Ik ben meer reporter dan waterrat en schiet er dan ook kiekjes op los als de tubers proberen aan te meren op het eindpunt.

Dan gaat het via de laadbak van pick-up naar het natuurpark van Semuc Champey. Een rivier met watervalletjes in een kloof in de bergen. Schitterende natuur in een jungle-achtige omgeving. We nemen ook een Zwitserse en een Rijselse op sleeptouw. Zij blijken beide voor enkel maanden alleen te reizen doorheen Midden-Amerika en trokken de laatste tijd met elkaar op. Zoiets zou ik eigelijk ook willen doen, maar ik vrees dat het me daarvoor wat aan lef ontbreekt.

De gewapende bewaker die ik fotografeer aan de ingang van het park is wat verlegen en ik volg de anderen met mijn camera terwijl ze door het water naar de watervalletjes klauteren.
Twee van onze groep treden in de voetsporen van enkele stoere Amerikaanse jongeren die van op een helling in het bos in een diepe poel springen. De foto's zijn niet echt geslaagd, maar toch.
We picknicken op ons gemak, baden wat, relaxen wat en genieten van de groene omgeving.

Het is tropisch warm en de terugweg is lang. Pas om 21u30 krijgen we ons eten en ik moet zeggen: heerlijke pizza op zijn Grieks!
We blijven met enkelen tot 1 uur nakaarten. Ondertussen is er een meisje van de groep mottig geworden en al vroeg gaan slapen.
Als de wijn eindelijk op is, vertrekken we ook naar dromenland.
Morgen is het weer vroeg dag.

Great pictures of Coban, Lanquin and Semuc Champey by Eve Andersson.

Photo here: rivertubing in Lanquin by Jeronimo.

19:53 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (2) | Tags: coban, las grutas de lanquin, semuc champey |  Facebook |

Commentaren

Hi there! Sorry dat ik u zo verwaarloos hoor. Ik zou dringend overal eens moeten gaan bijlezen, maar 't komt er niet van. In ieder geval de mooie foto's al eens bekeken! Dat smaakt naar meer!

Gepost door: Aisling | 24-08-05

Pizza's MMMhhhhhhh..

En Cms die geen waterrat is.. wie had dat ooit gedacht? Dan zijn er dus toch dingen waa rie bang van is?

Gepost door: Little Witch | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.