31-08-05

Day 14: august 3, 2005 - Flores to Poptun - Finca Ixobel - eco-farm and adventure

Het was een hete nacht. Enkel door de temperatuur jammer genoeg. Ik heb geen insektebeten bij, maar degene die ik wel heb, jeuken enorm. Bah!
We ontbijten in La Peregrino.

Tegen 9u30 verlaten we Flores en zijn we al op weg naar elders. Poptun, waar we de Finca Ixobel zullen verblijden met ons bezoek. Een eco-boerderij in the middle of nowhere, omgeven door bos en drassige grond. Het is er zoals je kunt verwachten ene ferm alternatief boeltje en zit vol met backpackers, zelfs een troep Israelieten (bljikbaar zou Guatemala overspoeld worden met israelieten).

We worden verspreid in verschillende hutjes met gedeelde badkamer. We slapen per drie en installeren ons. Er is gelukkig een muskietennet.
Iedereen krijgt weer een eigen rekening een nummer en schrijft daar alles op wat hij verteerd of welke activiteiten hij volgt.

We hebben de hele namiddag vrij. Ik besluit te luieren, anderen gaan paardrijden.Samen met enkele dames van de groep verken ik het domein. Algauw vinden we de bar waar we ’s avonds zullen vertoeven en de vijver, waar we ons in de luwte in de hangmatten placeren.
Voor het avondeten troepen we wat samen op het terras en we krijgen uitleg over wat we de volgende dag allemaal kunnen doen. In river-tubing heb ik geen zin, het wordt trouwens aangekondigd als zijnde: “not for wimps”. De grotten die er ook heel avontuurlijk uitzien vind ik ook maar niets, dus kies ik maar voor het paardrijden. We zijn met 4 die dat zullen doen.
Eén van mijn roommates staat te springen voor de river-tubing en probeert ook een meisje van de groep te overhalen die nogal sceptisch naar de foto’s en de gezichten van de mensen erop staart. Voorlopig blijkt hij de enige ingeschrevene te zijn.

De laatste dagen is het al relaxed geweest, sightseeing en reizen. Een activiteit is welkom.Tegen 19u is het etenstijd en we schuiven aan voor het buffet, heerlijk!
Maar onze begeleidster weet ons te melden dat we eens ferm onder onze matras moeten kijken. In hun huis krioelt het van de dikke vette mieren onder de matras.
Van de eigenares mochten ze die niet verdelgen. Eco-boerderij weet je wel. My ass, zo dachten de mensen met een mierenbed, en een nederlandssprekende kerel besloot om ‘s avonds heimelijk langs te komen met een spuitbus.

Na het eten gaan we met de zaklamp naar de bar. Het is happy-hour en de bestelling cocktails vliegen de barman rond de oren.
Opeens valt de elektriciteit uit en behelpen we ons met kaarsen en geen muziek.Voordeel is dat het echt pikdonker is en de sterrenhemel er ongelofelijk magisch uitziet.
We blijven nakaarten tot rond 12u. Morgen moet ik immers vroeg op. Om 7u moeten we paraat staan om te paardrijden.

Photo:arrival in Poptun, Finca Ixobel, in the bloody heat some of us weren't cooked enough yet in the bus and played football...

20:44 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (1) | Tags: guatemala, poptun, finca ixobel, flores |  Facebook |

Commentaren

Cocktails, altijd maar cocktails een mens zou er stante pede het vliegtuig voor nemen..

Gepost door: Little Witch | 05-09-05

De commentaren zijn gesloten.