01-09-05

Day 15 - Poptun, Finca Ixobel - Horsebackriding

We zijn nu twee weken ver. Deze tweede week is enorm vlug gegaan.
Om 7 uur sta ik op, mijn twee makkers liggen nog te maffen. Ik maak me in stilte klaar en ga naar het restaurant voor het ontbijt. Onze ouderdomsdeken is zoals altijd al heel vroeg uit de veren en ik had ‘m niet direct herkend met zijn zweetband rond zijn hoofd. Hoe stom.

Op de lijst van de activiteiten merk ik dat er nu al 4 mensen gaan river-tuben. Ik snel terug naar ons hutje en wek mijn roommate die rap meekomt zien.
Aan het ontbijt begint er plots een Amerikaans meisje tegen me te praten. Ze zou ook graag river-tubing doen, en weet me te vertellen dat als de 4 mensen willen doorzetten, ze de prijs van de vijfde wel moeten betalen. Ze vraagt of ik geen mensen ken die dat willen doen. Ondertussen zit de rest ook aan tafel en mijn andere roommate laat zich uiteindelijk overhalen zodat ze dan toch met z’n 5-ven zijn.
Helaas moet ik vertrekken naar de paardenstal en laat mijn gesprekspartner achter bij mijn gezellen.
We krijgen een lunch mee en worden op een paard gezet.
Op ons gemak stappen we door de enorm drassige modderige ondergrond door de bossen en de struiken.
Opeens gaat het algauw in draf waardoor we ferm door een geschud worden.
Ook galop behoort blijkbaar tot de activiteit. Na de eerste schrik is het gewoon weg plezierig. Al begint mijn kont enorm zeer te doen en denk ik na het eerste uur dat ik dit geen zes uur ga volhouden.

Na drie uur en wat pauzes onderweg komen we stijf en stram en kreupel aan op de picknickplaats. Een riviertje waar de dames zich te goed doen aan het frisse water.
Ondertussen kijk ik toe terwijl ik mijn lekkere sandwich verslind. Als ik wat kruimeltjes in ‘t water gooi wemelt het van de vissen die erop af stormen. Maf!
Onze begeleidster balanceert even een boomstronk, ik trek een foto net voor ze armwiekend het water in tuimelt. Waterballet scheen me toch een stuk eleganter te zijn.Na het eten begint de hemel grijs te worden.

We stijgen op in onze regencape. Onze gids trapt eerst nog een grote schorpioen plat.Kort daarna valt het water uit de hemel en in een mum van tijd is de drassige ondergrond gewoon weg één en al modder. Ook de riviertjes en beekjes die we kruisten, zijn opeens een stuk dieper geworden. Mijn bottines lopen zelfs in en ik zit op een paard!

Als de anderen weer beginnen galopperen wil mijn paard hen achterna en springt over de laatste hindernissen. Jawadde, hoeveel lessen moet je daarvoor in België gehad hebben voordat je dat mag doen. Ik hou het ondertussen wel niet meer uit van de pijn in mijn magere kont.

We zetten ons bij de rest die al terug is van het river-tuben of die gewoon een snipperdag hebben genomen. De river-tubers zijn lichtjes geblesseerd en zeggen dat het wel wat wild was bij momenten.
Ik kruip in de douche en probeer ook mijn vuile broek wat uit te wassen.
’s Avonds kan ik niet zoveel eten en in de bar ben ik wat stilletjes aan het genieten van de ambiance die de anderen maken. Om 23u30 ga ik slapen. Het bliksemt al de hele nacht en in het gras vliegen vuurvliegjes rond.

20:55 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (1) | Tags: guatemala, finca ixobel, poptun |  Facebook |

Commentaren

Horsie ridin' Dat klinkt echt geweldig hè.. Ondanks de 'pain in the ass'. LOL.

weeral leuke foto.. en t mag gezegd worden: de dame in kwestie had een mooi lichaam (maar bon, ik twijfel er niet aan dat het ECHT ging om het waterballet, hoor! Echt!)

Gepost door: Little Witch | 05-09-05

De commentaren zijn gesloten.