06-09-05

Day 17: saturday august 6, 2005 -Livingston, Siete Altares - a walk along the Caribean Coast

Ik ontwaak een eerste keer rond 5u. Om 7u hijs ik me uit bed.
We zijn weeral van de vroegste vogels en bestellen al ons ontbijt. De koffie smaakt heerlijk.
Ondertussen druppelen de anderen ook binnen.
Het is nog niet duidelijk wat de plannen zijn voor deze dag. Vannacht heeft het immers weer enorm gestortregend, ik heb dat helemaal niet gehoord, en ook nu krijgt het land weer een douche op zijn kop.

Onze begeleidster doet enkele voorstellen.
Uiteindelijk zijn er een boel mensen die thuisblijven relaxen vandaag en met 8 trekken we erop uit te voet naar de Siete de Altares: weer een soort natuurpark met watervallen.
Op mijn leeg gat zitten is echt niet aan mij besteed en ik ben blij dat er nog zo over denken.

Tegen 8u30 zijn we op weg door het stadje naar de kust. De wegbeschrijving is heel simpel, maar we raken er wel ondanks enkele twijfels onderweg.Na een korte bui, klaart de hemel op en wordt het steeds warmer.
Het strand langs de kust van Livingston stelt niets voor en bovendien blijkt het hele strand propvol te liggen met PMD. Dat bleek van de orkanen te zijn die twee weken geleden passeerden. Je houdt het niet voor mogelijk. Om een beeld te geven. Het is een grote stortplaats, heel dat strand. Niet zomaar heel veel flessen. Niets anders dan plastic en andere rommel.
We wandelen een groot anderhalf uur op ons gemak langs het absoluut onromantische strand. Ooit had ik me de Caraibische kust anders voorgesteld.
Uiteindelijk komen we bij een bar, met enkele steigers die in de zee lopen waarop torentjes zijn gebouwd waar je in een hangmat kunt liggen of uitkijken over de woeste golven.
Wat fotootjes trekken en dan de anderen vervoegen die al aan den aperitief zitten.Na nog een uur stappen gaan we de bossen in en komen we bij de ingang van het park. Elk 10 Q betalen en we mogen voorzichtig langs de rotsen en de rand van de rivier naar omhoog klauteren. We vragen de politieagent mee, die zijn broek opsleufd en ons volgt.
Algauw merk ik dat het geen enkel zin heeft acrobatische toeren uit te halen om mijn bergschoenen droog te houden en ik plons dan maar in het water, dat gaat veel gemakkelijk en springend van steen tot steen bereiken we de waterval.
Nog steeds neem ik geen duik in het water en neem wat foto’s van mijn ploeterende gezellen.
De agent staat ondertussen verveeld zijn nagels te knippen.
Na een half uurtje dalen we terug af. Eigenlijk is het wel leuk!

Bij de ingang wring ik zo goed als kwaad het kan mijn bottines uit en mijn kousen en soppend gaat het dan terug naar Livingston.
Bij Maria, een Guatemalteekse vrouw die ooit met een indiër was getrouwd eten we een heerlijke maaltijd. Het is 15u in de namiddag. 2en van ons krijgt pas haar eten als de rest al klaar is. Het smaakt. Ik verlaat de rest al vlug omdat ik mijn doorweekte voeten beu ben. De douche is verkwikkend en we genieten nog wat na op het terras van het hotel.

’s Avonds net voor we uitgaan eten, valt in heel het dorp den elektriciteit uit. Sommigen moeten in den donker uit den douche zien te geraken en ook het onweer dreigt weer los te barsten. We reppen ons met onze zaklampen naar een restaurant waar het licht na een tijdje weer aanfloept. Het eten vind ik weer wat tegenvallen. De anderen smaakt het gelukkig een stuk beter heb ik de indruk. Ons restaurant ligt naast een discotheek, waaruit luide muziek dreunt. Een deel van de groep beslist om nog wat te gaan dansen. Ik ben een beetje uit mijn humeur, ook weer heel moe en ga maffen met de anderen.

photo: walkig along the dirty caribean coast, it was filthy and the plastic was spread al over the beach due to the hurricanes of the past weeks

20:28 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (0) | Tags: guatemala, livingston |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.