27-09-05

day 22-23: thursday and friday august 11&12, 2005 -Antigua - Mercado Artisanales - Guatemalacity Airport - the long flight home

DSCN2283bClick for larger view!
De dag van de terugreis naar België. Rond 7u30 sta ik op. De meesten slapen nog als ik met mijn roommate de stad intrek. We willen immers de Mercado Artesanales vinden om koopjes te doen. De meeste winkels die we zien zijn nog niet open en op de markt aangekomen wordt ook daar pas alles in gereedheid gebracht. We splitsen ons op en met de camera in de aanslag kuier ik door de groenten en het fruit van de markt. Overal lopen handelaars en vroege vogels kriskras door elkaar met een occasionele sukkelachtig toerist ertussen die met kop en schouders boven de bedrijvige mensjes heen uitsteekt. Zalig die sfeer.

Uiteindelijk vind ik dan de echte markt met souveniers en ik laat me d’r al direct doen, een t-shirt, twee tasjes, een masker, nog een masker wisselen al rap van eigenaar. Ze zullen thuis nogal opkijken als ik met al mijn souveniers toekom. Ik koop nooit iets!Mijn geld is er bijna door en samen met mijn gezel keer ik terug naar place de rendez-vous café Sky, waar we ontbijten.

Tijdens het ontbijt uiten we onze waardering en dank aan onze begeleidster en geven we haar een kaartje als kado. Ze is lichtjes ontroerd en dan komen we nog af met een fles rum, een nieuw rood onderhandelingstopje en nog wat foto’s van kinderen om in te lijsten.
Na de uitgebreide brunch trekken de meesten er nog een sop uit om de tips van de anderen te volgen en bepaalde winkeltjes te gaan zoeken. De laatste centen moeten eraan.
Ergens in een chiquere textielboetiek koop ik met mijn laatste 50 Quetzal een mooi handgeweven tafellakentje.Nu heb ik enkel nog wat zakgeld om op de luchthaven te verdoen, wie weet moet ik nog extra eten kopen.

Om 13u30 vertrekken we naar de luchthaven. Ondertussen moeten er nog een troep Hollanders met ons mee ook, die zich al opwinden dat zij met Julio om 12u30 hadden afgesproken. Nou seg!
We zijn redelijk op tijd in de luchthaven en nemen nog de tijd om een paar groespfoto’s te trekken samen met Heladio en Julio als aandenken.
In de luchthaven moeten er eerst nog weer een boel paperassen ingevuld worden en blijkbaar zitten we niet naast mekaar op de vlieger. Verdomme.Nu ja we kunnen zo ongeveer bij elkaar zitten door mensen te vragen te wisselen. Dat onderhandelen loopt niet echt vlot, maar ach ja.
Eerst vliegen we naar Costa Rica. We vertrekken om 17u10.Daar zitten we twee uur vast en met mijn laatste dollars koop ik een vette hamburger.Nu heb ik nog 2 dollar en 7 quetzal over lol.Mijn sigaretten heb ik betaald met euro aan een reisgenootje.Als we eindelijk in Costa Rica opstijgen, begint de lange vlucht terug.

Ik lees veel en slaap amper. Compleet groggy, ik kon immers niet slapen tijdens de kunstmatige nacht in het vliegtuig, hoe zeer ik mijn best ook deed, komen we rond 15u30 toe in Madrid. Klaarlichte hete dag. “Last call for brusselas”
Net aan de gate worden we niet meer toegelaten. We zeggen dat onze bagage ons worst kan wezen, want die komt toch achter. Maar het baat niet, we worden geweigerd, waarschijnlijk hebben ze onze plaatsen al door verkocht. De volgende vlucht is pas om 20u…We zitten dus vier uur vast en schuiven zeker twee uur aan aan het loket om andere tickets te krijgen.
Onze begeleidster sleept enkel een gratis drankje en pistolet uit de brand; Nu ja, toch nog iets hé.Het thuisfront brengen we alvast op de hoogte. Mijn ma is blij me te horen.Uiteindelijk blijkt het vliegtuig amper vol te zitten.En met nog eens een uurtje vertraging vertrekken we eindelijk naar Zaventem.Om 23u50 is het een prettig afscheid en dito weerzien met mijn ouders.
Home sweet Home…

20:11 Gepost door Jeronimo in Guatemala | Permalink | Commentaren (1) | Tags: guatemala, antigua |  Facebook |

Commentaren

Het einde Bedankt om ons mee te laten geneiten.
je terugreis was klaarblijkelijk geen pretje.. wat een tegenvaller..

Ik moest echt glimlachen met je "Nu heb ik enkel nog wat zakgeld om op de luchthaven te verdoen, wie weet moet ik nog extra eten kopen" ..
So typical you!!!
Altijd zorgen dat het buikje rond gegeten is.. LOL

Gepost door: Little Witch | 28-09-05

De commentaren zijn gesloten.