29-10-07

Bolivia Dag 8 - verkenning Tupiza

eternal dreamNightbus

Rond 8 uur staan we op het is al warm in de kamer, de douche is gelukkig vrij goed en we gaan op ons gemak gaan ontbijten in de eetzaal. De anderen zeggen dat we het moeten vragen aan den toog als we een eitje willen hebben. Maar blijkbaar zijn er vandaag geen eieren. Iedereen die het vraagt krijgt hetzelfde antwoord, na een tijdje heeft ook het al verveelde personeel door dat de ene toerist de andere aan het beetnemen is.
We worden gebriefd over het programma van de komende dagen. Vandaag doen we enkel een wandeling naar "el cruce" een kruis op een bergtopje. Tupiza overdag ziet er totaal anders uit. zwoel zomers en stoffig. Het is een vrij grote stad, maar geen mens die weet van wat al die mensen hier leven er is hier geen enkele bedrijvigheid tenzij KMO en micro-economie. De stad ligt aan een enorm brede uitgedroogd rivierbedding waar de bandensporen= wegen dwaars doorheen krioelen. het magere stroompje water wordt gbruikt als carwash en wassalon voor kledij. Magnifieke bergketens in allerlei kleurschakeringen omringen Tupiza. Roodbruin en vol castussen. Echt het wilde westen. Het is een zware tocht naar boven. Vooral omdat het zo op je adem pakt. Boven aan de top merken we dat we een veel makkelijk pad konden nemen, maar dat houden we voor de afdaling, anders was er echt niets aan geweest. We genieten van het wijdse uitzicht tijdens onze picknick en dalen op het gemak weer af. we drinken er ene in Pastapizza war we meten onze bestelling plaatsen voor deze avond. Het wordt een heel gezellige boel. Ook het internet kost hier niets en ik stuur het thuisfront mijn verslag op.

13:29 Gepost door Jeronimo in Bolivia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: desert, tupiza, el cruce, desierto |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.