01-11-07

Boliva dag 13 - Laguna Colorada

ChicosSan Antonio de Lípes

Het was een ijskoude nacht. De koudste tot nu toe. Wij mannen sliepen in een ruime kamer met stenen bedden wat beter was dan de doorzakkende houten bedjes in de kamer van de vrouwen. Toch heb ik vrij veel geslapen. Rond 6u40 sta ik op. Na het ontbijt rijden we meteen naar Laguna Colorada, een gigantisch rood gekleurd meer met witte boraxafzettingen en honderden flamincos die zo gewend zijn aan toeristen dat ze minder snel wegvliegen. We wandelen er ruim een uur rond, lekker ingeduffeld tegen wind en zon. Je kunt foto's blijven trekken. Zalig gewoon!

Daarna bezoeken we nog zeker 5 lagunas en we eten ons almuerzo bij Laguna Hedionda. In de namiddag houden we nog een halte bij een rotsformatie die enkel uit lavasteen bestaat van de naburige vulkaan Ollague (5865m). De activie kant van de vulkaan waar een constante rookpluim de helblauwe lucht in stijgt is Chili, de niet actieve kant aar wij op kijken is Bolivia.
We kruisen de oneindige Salar de Chiguana waar een al even oneindige spoorlijn vanuit het niets opduikt. Ze verbindt Uyuni met Chili en ligt op een berm. We moeten uitstappen zodat de jeeps erover kunnen manoevreren. Het laatste stuk wandelen we ook weer naar San Juan de Rosario.

Laguna Colorada

19:00 Gepost door Jeronimo in Bolivia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bolivia, laguna colorada |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.